Underbara ADHD (f.d. Att [över]leva med ADHD)

En känsla av att ständigt göra och vara fel, misslyckad, värdelös. Att inte passa in. Att inte vara normal. Det var verkligheten för Georgios ”Jojje” Karpathakis under hela uppväxten. Först som 25-åring fick han förklaringen; adhd. Fyra bokstäver som skulle visa sig bli startskottet på ett nytt kapitel i hans liv.

I den här föreläsningen delar Jojje med sig av erfarenheter och upplevelser som tar med publiken på en berg- och dalbana och inte lämnar någon oberörd. Han berättar öppet och ärligt om en havererad skolgång, utanförskap, substansmissbruk, polisanmälningar, en fängelsedom, flera självmordsförsök och familjens livsviktiga stöd. Men också hur livet tog en ny vändning när han äntligen fick rätt stöd och hjälp, i form av en fastställd adhd-diagnos.

Hur den brokiga resan till slut resulterade i en universitetsexamen, anställning som PR-konsult och som föreläsare, social entreprenör, grundare av Underbara ADHD, Sommarvärd i P1 2015 och som författare av boken tillika bästsäljaren Underbara ADHD – Den svåra superkraften (Max Ström, 2017).

Fotograf: David Luke James RyderDärtill delar Jojje med sig av diverse beprövade metoder kring bemötande och förhållningssätt för alla som, på något sätt, lever nära någon med adhd – t ex anhöriga, lärare, vänner, arbetsgivare och kollegor. Och tipsar om en rad olika strategier som han själv dagligen använder för att försöka få vardagen att gå ihop.

Jojje arbetar i dag på heltid med Underbara ADHD och brinner för att öka kunskapen samt minska fördomarna om adhd. Som en del i det arbetet föreläser han om de dagliga utmaningarna, svårigheterna men också – och inte minst – möjligheterna och det positiva som diagnosen kan föra med sig. Jojje är även initiativtagare till ADHD-lådan som har tagits fram av Underbara ADHD i samarbete med Samsung och innovationshuset Epicenter Stockholm.

Publikröster

”Helt fantastisk föreläsare”

”Blir rörd och varm i hjärtat”

”Ger hopp till tonårsförälder till barn med ADHD”

”Intressant och mycket gripande föreläsning”

”Mycket viktigt att få det ur en människas synvinkel som har diagnos och som bestämt sig för att leva med den på ett bra sätt. Jag kan varmt rekommendera Jojjes föreläsningar.”

Mycket bra föreläsning. Tar tag ända in i själen! Deltagare Jönköping

Jojje beskriver på ett tydligt, roligt och charmigt sätt vad det innebär att leva med ADHD. Tack vare Jojje så förstår jag mycket bättre. Sist men inte minst så tänkte jag på en annan sak ”Att lyssna på Jojje är som att se ett stort rockband innan de har slagit igenom”. Tommy Nederman, HR chef Myrorna Stockholm

Succé! Rekordstort deltagarantal. Jojje föreläste engagerat och berörande, samtidigt som han fick oss att skratta. Han borde föreläsa på skolor, för politiker, arbetsplatser m.fl. för att öka kunskap och förståelse och ingjuta hopp. Anette Kruse, Säter, Dalarnas nätverk för psykisk hälsa

Alla var mycket nöjda! Det finns vana för personalen att arbeta med barn och ungdomar med olika diagnoser.Mycket viktigt att få det ur en människas synvinkel som har diagnos och som bestämt sig för att leva med den på ett bra sätt. Jag kan varmt rekommendera Jojjes föreläsningar. Birgitta Olsson, Täby Kommun

Öppna föreläsningar 2018:

Stockholm   25 april
Göteborg   21 maj
Malmö   22 maj
Norrköping   28 maj
Örebro   29 maj

Observera att föreläsningarna pågår mellan 18.00 och 20.30 på samtliga orter. För att boka biljetter, vänligen klicka här!