Underbara ADHD – Den svåra superkraften (Lättläst)

Den 15 januari 2018 släpptes även en bearbetad lättläst version av succéboken Underbara ADHD – den svåra superkraften som du hittar hos Vilja förlag, AdlibrisBokus och Nypon förlag. Finns även att köpa som e-bok hos Adlibris och Bokus.

Bokpresentation
I boken Underbara ADHD får vi ta del av en mycket personlig skildring av hur det kan vara att leva med adhd. Författaren beskriver hur det påverkar och har påverkat allt i hans liv och uppväxt. Han berättar om problem i skolan, missbruk av droger och svårigheter i relationer.

Trots det ganska tunga innehållet i boken ger oss Georgios Karpathakis också en inblick i hur diagnosen kan vara en tillgång. Det här är en viktig bok för alla som vill lära sig mer om adhd. Både för den som själv har diagnosen och för den som vill lära sig förstå hur det kan vara. Denna version är en bearbetad lättläst version av författarens bästsäljare.

Recension

Tomas Dömstedt har bearbetat Georgios Karpathakis självbiografiska bok om att leva med adhd. Precis som det ska är det lättläst utan ett uns av fördumning. Språket flyter naturligt. Texten är stor och layouten luftig. De knappa femtio sidorna text, plus förord och författarens tack, är uppdelade i sjutton korta kapitel som vi får en snabb översikt över i innehållsförteckningen. Underbara ADHD, som kom ut i original i början av 2017, blev mycket uppskattad och uppmärksammad. I boken berättar Georgios Karpathakis om hur det varit för honom att leva med adhd och vilken välsignelse det var att få diagnosen, om vad som är svårt och hur omgivningen kan hjälpa. Det tydliggör på ett engagerande, positivt och personligt sätt vilken funktionsnedsättning det är men också hur den kan fungera som superkraft, en energi som gör att man kan tänja på sina gränser och bryta ny mark. Eva Lexell Törnblom, BTJ-häfte nr 7/2018