ADHD – ur två perspektiv med Bo Hejlskov Elvén & Georgios Karpathakis Jaenson

Välkommen till ett unikt tillfälle att lyssna på Bo Hejlskov Elvén och Georgios Karpathakis Jaenson, samtidigt som du fördjupar dina kunskaper om ADHD – ur två olika perspektiv. Äger rum i Stockholm 25 november (boka biljett här) och i Malmö 4 december 2019 (boka biljett här).

Den här utbildningsdagen riktar sig till anhöriga, pedagoger och vårdpersonal som arbetar med människor med adhd, autism (och / eller andra neuropsykiatriska diagnoser), utvecklingsstörning, missbruk eller psykiatriska tillstånd.

Under dagen får du bland annat ta del av konkreta exempel på lågaffektiva metoder, adhd ur ett historiskt samhällsperspektiv, ett starkt inifrånperspektiv om hur det är att växa upp och leva med adhd samt vilka verktyg och strategier som behövs för att klara jobbet.

Dessutom får du även lära dig mer om begrepp som självkontroll, affektreglering och affektsmitta – och hur du som anhörig, pedagog eller vårdpersonal kan handskas med problemskapande beteende i vardagen.

Föreläsning 1 – ADHD ur psykologens perspektiv
Bo Hejlskov Elvén jobbar med föredrag och rådgivning kring hantering av problemskapande beteende utifrån lågaffektiva metoder. På senare år har han seglat upp som något av en guru inom skol- och omsorgsvärlden med sin lågaffektiva pedagogik för att bemöta ”besvärliga” människor”.

Utgångspunkten för hans metoder är neuropsykologi, stressforskning och affektteori vilka är en del av en växande evidensbas i den tradition som kallas Low Arousal Approach.

De beteenden som Bo jobbar med är utåtriktat beteende som våld, bett och skadegörelse samt självskadande beteende. Han har även lång erfarenhet av att jobba med ungdomar och vuxna med kriminellt beteende. Hans metoder utgår ifrån hur personalen hanterar barn, brukare och patienter i vardagen – inte beteendet i sig. Men de kan även användas i samband med glåpord, vägran samt andra lättare problemskapande beteenden.

Föreläsning 2 – ADHD ur ett inifrånperspektiv
En känsla av att ständigt göra och vara fel, misslyckad, värdelös. Att inte passa in. Att inte vara normal. Det var verkligheten för Georgios Karpathakis Jaenson under hela uppväxten. Först som 25-åring fick han förklaringen; adhd. Fyra bokstäver som skulle visa sig bli startskottet på ett nytt kapitel i hans liv.

I den här föreläsningen tar Georgios med oss i en stark berättelse om vilka konsekvenserna kan bli när man inte får rätt stöd och hjälp i tid. Han berättar öppet och ärligt om ett liv samt en skolgång som fullständigt havererar, utanförskap, alkohol- och narkotikamissbruk, polisanmälningar, en fängelsedom, självmordsförsök och familjens enorma betydelse. Och hur den brokiga resan till slut resulterade i en examen från Stockholms universitet och som föreläsare, social entreprenör, grundare av Underbara ADHD, Sommarvärd i P1 2015 samt författare av bästsäljaren Underbara ADHD – Den svåra superkraften (Max Ström).

Därtill tipsar Georgios om en rad olika strategier och hjälpmedel som han själv använder för att försöka få vardagen att gå ihop.

Skicka bokningsförfrågan här!

Publikröster

”Helt fantastiskt! Tack snälla, fick svar på många frågor gällande mig själv.”

”Intressant och tankeväckande”. Inspirerande och igenkännande – Både skratt och tårar!”

” Två fantastiska föreläsningar som kompletterade varandra, de var också känslomässigt berörande”

” Jojje vilken kraft och energi, så mycket input! Och Bo så fantastiskt att äntligen få lyssna på dig”

” Båda föreläsningarna var mycket personliga och engagerande. Varvat mellan skratt och gråt.”

” Flera borde höra på dessa föreläsare och reflektera över sitt förhållningssätt. Bra med konkreta tips i slutet”

”Mycket intressant och rolig balans mellan allvar och skratt. Alla borde få tillgång till denna dag”