Tips & råd

Stöd
Även om Underbara ADHD i dagsläget inte kan erbjuda stöd eller rådgivning åt privatpersoner (medlemmar eller andra) finns det en rad olika aktörer som vi rekommenderar er att besöka och/eller ta kontakt med. Nedan har vi samlat några av dessa.

Saknar du någon aktör eller tycker du att något annat borde vara med här? Då är du välkommen att skicka ditt tips till oss på info@underbaraadhd.se!

Hjälplinjer

Jourhavande medmänniska
www.jourhavande-medmanniska.com

MIND – för psykisk hälsa
www.mind.se

Skolverket
Upplysningstjänst och växel: 08-527 332 00

Bris 116 111 
Du som är under 18 år kan ringa Bris 116 111 & prata med en kurator. Samtalet kostar ingenting & syns inte på telefonräkningen. Du kan även vara anonym om så önskas.
Öppet 14 – 21 alla dagar
Läs mer här!

Bris vuxentelefon – om barn
Är du vuxen & har frågor om barn finns Bris vuxentelefon, 077-150 50 50.
Öppet 9 – 12 måndag till fredag
Läs mer här!

Adhd-center (Region Stockholm)
Har en rådgivningstjänst för frågor om adhd & strategier i vardagen. Läs mer här!

Habilitering & Hälsas frågetjänst (Region Stockholm)
Upplyser om stöd i skolan & information om andra instanser från samhället. Nås på telefon 08 123 350 10 eller via mejl habresurscenter.slso@sll.se. Upp till 20 minuters samtalstid om man ringer direkt till frågetjänsten, och upp till 45 minuter om man bokar telefontid via 1177. Mer information om tjänsten hittar du här!

Nationella länkar

funktionshindersguiden.se
En webbplats som ger information om stöd och service till personer med funktionsnedsättning i Stockholms län. Här hittar du allt du behöver veta om samhällets stöd, lagar och rättigheter, fonder, fritid, skola, hälso- och sjukvård för personer med funktionsnedsättning.

kunskapsguiden.se
Hemsida vars syfte är att sprida kunskap om behandling, bemötande och stöd vid adhd (utgiven av Socialstyrelsen i samarbete med andra myndigheter). Innehåller även filmer och broschyrer samt annat matnyttigt material som går att ladda ner.

självhjälppåvägen.se
Sajt innehåller information om stöd, nedladdningsbart material och filmklipp om olika funktionsnedsättningar. Vänder sig till föräldrar, barn, tonåringar och yrkesverksamma.

attention.se
Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för människor med neuropsykiatriska funktionshinder.

fritidsnatet.se
Fritidsnätet är en webbtjänst för att hitta fritidsaktiviteter för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning i Stockholms län.

bup.se
Webbplatsen vänder sig i första hand till ungdomar som söker information om BUP (Barn- och ungdomspsykiatri) i Stockholm eller vill veta mer om olika psykiska problem.

autismforum.se
Autismforum är en webbplats och ett bibliotek som drivs av Handikapp & Habilitering inom Stockholms läns sjukvårdsområde.

Internationella länkar

chadd.org
CHADD – Children and Adults with Attention Deficit Disorders är en icke vinstdrivande organisation för barn, ungdomar och vuxna med adhd i USA.

help4adhd.org
Sajt med fokus på adhd hos unga vuxna, ungdomar och barn. Drivs av CHADD och det Amerikanska Centrum för sjukdomskontroll och förebyggande.

add.org
ADDA (Attention Deficit Disorder Association) sponsrar denna amerikanska sida om adhd för vuxna.

addiss.co.uk
ADDISS (The National Attention Deficit Disorder Information and Support Service) sajt riktar sig till adhd-diagnostiserade, föräldrar, professionella och lärare.

addwarehouse.com
En nätbokhandel som har valt att specialisera sig på litteratur om adhd.

guilford.com
Förlaget Guilford Publications ger ut litteratur om psykiatri, psykologi, självhjälp, utbildning, mental hälsa, forskningsmetoder mm.

myadhd.com
Sajt som erbjuder diverse hjälpmedel och verktyg för att förbättra bedömning och behandling av människor med adhd.

adhdeurope.eu
ADHD-Europe’s syfte är att vara en förespråkare för personer med adhd och främja deras rättigheter, på alla nivåer i Europa, för att hjälpa dem nå sin fulla potential.

adhdnorge.no
En organisation som grundades år 1979 och arbetar med att sprida kunskap om och förståelse för adhd i Norge.