Bakgrund

Underbara ADHD grundades 2012 av Georgios Karpathakis. För honom hade livet tagit en ny, positiv vändning året innan när han, 25 år gammal, diagnostiserades med adhd. Diagnosen innebar efterlängtade svar och förklaringar samtidigt som år av destruktivt beteende, inre frustration och identitetssökande förbyttes mot livsglädje och framtidstro.

Idén till Underbara ADHD fick han under premiärvisningen av ”Jag har ADHD”, en informationsfilm som belyser möjligheterna och de positiva sidorna med en adhd-diagnos. Georgios blev överväldigad av insikten att det finns många fördelar med adhd och att diagnosen, med rätt förutsättningar och verktyg, kan vara en enorm tillgång. Samtidigt besvärades han över den utbredda okunskapen och de många fördomarna kring diagnosen. Att samhället ser på adhd som något negativt.

Han bestämde sig för att starta bloggen underbaraadhd.com och en digital mötesplats/organisation vars syfte var att visa människor som lever med adhd att de inte är ensamma och att livet inte tar slut med en diagnos, utan att det istället kan vara ett sätt att förstå sig själv, sina utmaningar och möjligheter bättre. Och som även skulle arbeta för att minska okunskapen och fördomarna kring diagnosen.

Sedan starten har Underbara ADHD utbildat tusentals anhöriga, diagnostiserade, pedagoger men även företag och organisationer, varje år.