Det finns dagar då jag avskyr min adhd-diagnos

Idag är en sådan dag. Som jag pratat om tidigare kan medicinen jag äter medföra en mängd olika biverkningar. Jag har så otroligt svårt att vänja mig vid de negativa effekter som medicinen framkallar och det gör mig fantastiskt frustrerad & irriterad.

En annan grej som verkligen plågar min vardag är den usla koncentrationsförmågan som diagnosen innebär. Eftersom att jag alltid varit mån om att planera, strukturera och leverera av högsta kvalitet (samt i god tid), i allt jag gör, avskyr jag att göra fel.

Som idag. Idag satt jag med en uppgift som skulle göras klart asap vilket inte är några konstigheter. Jag påbörjar och slutför arbetet men känner mig som alltid inte helt nöjd. Den här gången visade det sig att min självkritik var befogad då jag helt missat poängen och det faktum att jag hade svaret framför mig hela tiden.

Kanske är svårt att förstå min poäng ovan men så är det i alla fall och det händer då & då. Det är även en utav min adhd-diagnos största utmaning, koncentrationsförmågan och att hitta verktygen för att förbättra den.

Läs mer