Föreläsningar

Att (över)leva med ADHD

Hur är det att växa upp och leva med ADHD – utan att veta om det? I den här inspirationsföreläsningen delar vår grundare Georgios Karpathakis Jaenson med sig av egna erfarenheter och upplevelser som tar med publiken på en känslomässig berg- och dalbana.

En berättelse om ett liv och en skolgång som fullständigt havererar, alkohol- och narkotikamissbruk, självmordsförsök, åtskilliga polisanmälningar, en fängelsedom, familjens enorma betydelse och hur livet vände när han, 25 år gammal, diagnostiserades med ADHD. Hur den brokiga resan till slut resulterade i en universitetsexamen, anställning på en av landets främsta PR-byråer och som föreläsare, prisad social entreprenör, grundare av Underbara ADHD, en av årets Sommarvärdar i Sveriges Radio P1 2015 och författare av boken tillika bästsäljaren Underbara ADHD – den svåra superkraften.

Föreläsningen innehåller även en kort vetenskaplig introduktion till samlingsnamnet neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) och diagnoserna, inklusive orsaker och kärnsymtom, som ingår i begreppet. Dessutom delar Georgios med sig av olika beprövade metoder kring bemötande och förhållningssätt för alla som, på något sätt, lever nära någon med adhd – t ex anhöriga, lärare, vänner, kollegor och arbetsgivare. Han tipsar också en rad olika strategier som han själv dagligen använder för att försöka få vardagen att gå ihop.

Skicka bokningsförfrågan här!

Publikröster

Tack Georgios, för att du är en förebild och ett hopp för barn, ungdomar med NPF och deras föräldrar och anhöriga. Genom din föreläsning förmedlade du värdefull kunskap på ett sätt som går direkt in i ”hjärna och hjärta”. Jag är mycket glad att du föreläste i Anhörigstödets verksamhet och hoppas att fler får möjlighet att lyssna till dig, både personer med NPF, deras anhöriga och personalgrupper. Sanna Öhman, anhörigkonsulent i Täby kommun

Succé! Rekordstort deltagarantal. Jojje föreläste engagerat och berörande, samtidigt som han fick oss att skratta. Han borde föreläsa på skolor, för politiker, arbetsplatser m.fl. för att öka kunskap och förståelse och ingjuta hopp. Anette Kruse, Säter, Dalarnas nätverk för psykisk hälsa

Alla var mycket nöjda! Det finns vana för personalen att arbeta med barn och ungdomar med olika diagnoser. Mycket viktigt att få det ur en människas synvinkel som har diagnos och som bestämt sig för att leva med den på ett bra sätt. Jag kan varmt rekommendera Jojjes föreläsningar. Birgitta Olsson, Täby kommun

Jojje beskriver på ett tydligt, roligt och charmigt sätt vad det innebär att leva med ADHD. Tack vare Jojje så förstår jag mycket bättre vad det innebär att leva med ADHD. Sist men inte minst så tänkte jag på en annan sak; att lyssna på Jojje är som att se ett stort rockband innan de har slagit igenom. Tommy Nederman, HR-chef, Myrorna

En kväll som berörde på många sätt och vis. Jojje berättar med inlevelse och humor om sitt liv med många prövningar men som idag efter att han vid 25-års ålder fått sin ADHD diagnos har vänt detta till något positivt. Sluta aldrig med att brinna för det du gör Jojje, så många människor som behöver ta lärdom av din erfarenhet och dina strategier.
Lisa Östberg, Anhörigsamordnare, Hudiksvalls kommun

Ville bara skriva och tacka för föreläsningen igår, jag känner att jag fick fler verktyg i min låda! Jag jobbar som resurspedagog på ett gymnasium och har bland annat en elev med vissa likheter i hur du beskrev ditt tidigare liv. Det finns hopp, och nu har jag ännu lite mer att ge i form av strategier, tips och möjlighetstänk. Tusen tack!

Tack så mycket för din fantastiska föreläsning igår! Jag uppskattade hur du blandar humör, fakta och personliga berättelser. Åhörare, öppen föreläsning i Linköping maj 2019


Metoder & strategier för att undervisa elever med ADHD

Vad och vilka situationer i skolan är extra utmanande för elever med ADHD? Och hur kan du som lärare/pedagog anpassa ditt bemötande, undervisningen och den fysiska miljön på ett sätt som gör att alla elever får förutsättningar och möjlighet att nå kunskapsmålen? Men som även underlättar för elever med ADHD att bättre hantera och minimera några av många utmaningar som de dagligen möter i skolan.

I den här föreläsningen ges en kort vetenskaplig introduktion till den neuropsykiatriska funktionsnedsättningen ADHD, dess bakomliggande orsaker och kärnsymtom. Och tips på en rad olika beprövade metoder (kring bemötande, undervisning och relationer) samt användbara strategier och hjälpmedel.

Publikröster
Georgios närvaro och känsla skapar en förståelse jag aldrig tidigare haft för ADHD. Och ändå har jag suttit på otaliga föreläsningar kring diagnosen. Jag är uppfylld! Helt enkelt grymt! Pontus Lundberg, lärare på Byängsskolan i Täby

En lärorik dag. Mycket som vi kan använda oss av i vardagen. Lärare, Herrljunga kommun

Vi tyckte att det var fantastiskt trevligt och givande. Så oerhört mycket matnyttigt serverat på ett positivt och inspirerande sätt. Leksands Folkhögskola

Skicka bokningsförfrågan här!


ADHD och NPF – vad är det egentligen?

Föreläsning och grundkurs om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) samt Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Vad döljer sig bakom förkortningarna och varför får vissa människor NPF? Vad är austim? Hur är det egentligen att leva med ADHD? Och varför heter det funktionsnedsättning?

I den här föreläsningen ger Annika Brar, psykiater, och Georgios Karpathakis, grundare av Underbara ADHD, en introduktion till neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och diagnoserna som ingår i begreppet, bakomliggande orsaker, kärnsymtom, tips på beprövade verktyg och metoder (i bemötande, undervisning och relationer) samt användbara vardagsstrategier.

Skicka bokningsförfrågan här!


Föreläsningar med Mrs Hyper

 

14599745_10153952855837864_2114214568_oAdhd och Asperger – dygnet runt.
Inspirerande föreläsning (med eller utan workshop) som ger deltagarna tips och idéer på hur man bemöter barn med adhd eller problematik som påminner om adhd. I den här föreläsningen svarar Jessica Stigsdotter Axberg även på frågor som: Vad är adhd? Vad är Asperger? Vilka tecken finns det? Hur bemöter man föräldrarna? Vad kan du som lärare göra? Läs mer om och boka föreläsningen här!

 


bemotande

Bemötande – livsviktigt för alla relationer
I den här föreläsningen ligger fokus på bemötande. Jessica Stigsdotter Axberg delar med sig av egna erfarenheter och berättar om vad hon har lärt sig kring bemötande mellan BUP, fritid, skola, barn och föräldrar genom åren. Jessica hävdar att ”det finns massor av strategier” och de delar hon generöst med sig av. Läs mer om och boka föreläsningen här!

 


15068479_10154058170052864_1956381560224768473_oJippie, jag har ADHD! Diagnoser och strategier i en salig röra.
Inspirerande föreläsning som med värme och humor ger åhörarna tips och idéer på t ex hur man kan prata om adhd med sitt barn, vilka strategier man kan prova på och hjälp med förhållningssätt till omgivningen. I den här föreläsningen svarar Jessica Stigsdotter Axberg även på frågor som: Vad är adhd? Vad är Asperger? Vilka tecken finns det? Läs mer om och boka föreläsningen här!


14990996_10154058169887864_2208324153612576784_o

Flickor har också ADHD – det ser bara lite annorlunda ut
Jessica Stigsdotter Axbergs dotter fick diagnosen adhd när hon var tio år. I den här föreläsningen berättar Jessica med stort engagemang om hur hon och sambon tidigt misstänkte att dottern hade adhd och ville ha en utredning – något som skulle dröja flera år. Hon berättar även om hur man kan upptäcka och känna igen adhd hos flickor, och vilka strategier som fungerar för hennes dotter och familj. Läs mer om och boka föreläsningen här!


15003206_10154058170257864_8102043778522175492_oVi har Axberger – diagnoser och strategier för familjer som lever med NPF
Inspirerande föreläsning där Jessica Stigsdotter Axberg ger publiken massor med tips och idéer på hur man kan hantera vardagen – däribland frukost, kläder, komma iväg, skola, arbete, omgivning, läxor, mat, städning, sömn och mycket mer – i en familj där en/flera lever med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). Läs mer om och boka föreläsningen här!