Bemötande, förståelse & anpassningar för personer med särskilda behov – föreläsningsdag

Den här utbildningsdagen innehåller föreläsningar av Georgios Karpathakis Jaenson (Underbara ADHD) och Annelie Karlsson (Funkkonsulten) och riktar sig till föräldrar, närstående samt er som dagligen möter människor med särskilda behov i ert arbete. 

Är ni intresserad av att boka den till er verksamhet? Klicka på ”Skicka bokningsförfrågan” nedan eller mejla jojje@underbaraadhd.se så tar vi fram och skickar ett kostnadsförslag utifrån era specifika behov samt önskemål.

Föreläsning 1 – för er som möter människor med särskilda behov i ert arbete
I denna föreläsning får ni ta del av Jojjes känslosamma berättelse om hur det var att växa upp med en dold funktionsnedsättning och att gå i en skola där ingen förstod vad han behövde. Berättelsen varvas med Annelies förslag på vad skolan kunde ha gjort och Jojjes tankar om hur dessa åtgärder skulle ha gett honom bättre förutsättningar.

Hon bidrar också med kunskap om vad det är som gör att en del elever behöver anpassningar och hur dessa bäst görs så att de blir till nytta för alla i klassen. Föreläsningen är till stor del ett samtal, ur detta får ni med er tankar och verktyg för hur ni kan förbättra er skola för elever med särskilda behov, både de som har diagnos och de som inte har det, men på olika sätt visar att de har behov av anpassningar. Välkomna att inspireras till förändring!

Föreläsning 2 – för dig som är förälder eller närstående till någon med särskilda behov
I denna föreläsning får ni ta del av Jojjes känslosamma berättelse om hur det var att växa upp med en dold funktionsnedsättning och hur det påverkade hans närmsta familj, vilket stöd från familjen som var värdefullt och varför det en period gick riktigt snett. Annelie berättar om hur hon upplevt att vara förälder till flera barn med särskilda behov. Tillsammans berättar de om vad som är viktigt att tänka på som förälder eller närstående. Både praktiska saker i hemmet, att förstå varför barnet gör som hen gör och hur vi kan handskas med våra egna känslor.

Att ha ett barn med särskilda behov väcker känslor på många plan. Vi behöver förstå barnet och hantera att det ibland är annorlunda, hantera alla kontakter med skola och andra instanser och utan att vi bett om det ofta få andras synpunkter och tankar om vårt barn. Föreläsningen är till stor del ett samtal, ur detta får ni med er tankar om hur barnet kan uppleva sin situation, hur ni kan hantera egna känslor och förändra små saker i er vardag. Vi hoppas och tror att föreläsningen ger er värdefull kraft, ork och glädje!

Skicka bokningsförfrågan här!

Om oss

Georgios ”Jojje” Karpathakis Jaenson har grundat och driver sedan några år tillbaka Underbara ADHD på heltid, och är författare av den bästsäljande boken med samma namn. Han har själv diagnosen och är en uppskattad föreläsare – just därför att han kan utgå från sina egna upplevelser. Förutom föreläsningar sprider Georgios kunskap om hur det kan vara att leva med adhd på en rad olika sätt – däribland genom den världsunika digitala innovationen, ADHD-lådan.

Annelie Karlsson driver företaget Funkkonsulten. Hon har en lång erfarenhet av särskilt stöd och är utbildad specialpedagog och rektor. Annelies största kunskapsområden är neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar, samt intellektuell funktionsnedsättning, men erfarenhet och kunskap finns också från andra områden. Förutom sitt professionella perspektiv har hon erfarenhet av att vara förälder till barn med behov av särskilt stöd.