Känner mig som ett barn på julafton – om än ett rastlöst sådant

Det märks verkligen att man har semester. Landade kanske vid halv tolv grekisk tid igår, var hemma hos pappa och installerad vid halv ett och somnade sedan till världens mest underbara AC runt ett halv två. Vaknade alldeles nyss (typ 12 grekisk tid) och hade samma känsla som ett barn på julafton..

Den känslan har jag i och för sig från det att jag landar med flyget, kliver ur flygplanet och känner lukten av Grekland och Rhodos (mycket speciell och underbar lukt) igen. Fullkomligt älskar det.

I alla fall, att vakna upp hemma och i vårt härliga hus är otroligt speciellt. Att vakna i ett lagom svalt rum där AC:n gjort sitt jobb, öppna dörren och kliva ut i hallen och den extrema värmen är ungefär som att få en hoppspark rakt i bröstet, ansiktet och ja egentligen över hela kroppen.

Jag är dock otroligt rastlös trots de lyckliga känslorna. Väntar in farsan för att förhoppningsvis åka nånstans tillsammans om en stund. Ekonomisk kris eller inte, min vespas försäkring är inte betald så enligt farsan får den bara köras här ute i byn där det inte finns några poliser. Spännande, här finns det ju så mycket att se 🙂 haha..

Lika bra är väl kanske det, idag ska vi på begravning av en vän till familjen som omkom för ett par dagar sen. Han var på väg till jobbet när en rattfyllerist var på väg hem från krogen och i full hastighet frontalkrockade med honom. Trots att det är vanligt med trafikolyckor i Grekland är det alltid lika tragiskt och ofattbart när de drabbar människor i din närhet.

I övrigt har jag fortfarande inte lyckats få igång pappa Wi-Fi så bilderna jag tagit med mobilen får jag försöka publicera senare, någon gång måste jag få igång det trådlösa..

Ok, det var allt for now. Ta hand om er, nu ska jag ut och svettas vidare i solen och de 42 graderna. Måste försöka få lite färg!

Läs mer