Konsten att förklara ADHD i Grekland

Jag har egentligen ingen som helst rätt att generalisera och hävda att grekers okunskap om ADHD är utbredd och omfattande, men det är i alla fall en känsla jag har.

Min älskade pappa och släkt har i vilket fall ingen som helst aning om vad ADHD är och hur det yttrar sig. Jag har försökt förklara för pappa vad det är men det känns inte som att NPF och ADHD är något som någonsin diskuteras/ har diskuterats här nere. Jag som tyckte att vi hemma i Sverige är alldeles för dåliga på att diskutera det positiva samt negativa med ADHD..

Jag tror däremot att pappa börjar förstå innebörden med ADHD mer och mer. När vi var hos farmor i gamla stan igår pendlade jag mellan fåtölj, soffa, ståendes och springa upp och ner för trappen till taket. Med andra ord var jag aldrig still och alltid igång (vilket jag oftast är) och det visade sig vara en perfekt förklaring till pappa kring min ADHD och en del av dess innebörd. Kan man inte förklara med ord får man försöka förklara med gester (som i mitt fall lyckligtvis kommer naturligt).

Här kommer ett par bilder från ett stekhett Rhodos.

[slideshow]

 

Läs mer