Sömntips!

masc-zzzz-1024x768Grunden till att funka och orka med allt i vardagen är sömnen. Många med ADHD har svårt att somna och sover oroligt, vilket kan bidra till att man fungerar sämre i vardagen och lättare störs av förändringar. För att få en god natts sömn kan det därför vara nödvändigt att ta hjälp av ett eller flera av de hjälpmedel som finns tillgängliga, som exempelvis:

– tyngdtäcken (bolltäcke, kedjetäcke och fibertäcke)
– medicinering
– ändrade rutiner

Ett konkret tips!
En gång i tiden när jag höll på med dykning tyckte jag att det mest avslappnande var ljudet av andetagen. Detta har jag dragit nytta av när jag haft svårt att sova. Därför är mitt tips att lägga ena armen över örat, om ni ligger på sidan, så att ni hör era andetag och hjärtslag, fokusera på de ljuden och slappna av.

Dela gärna med er av ert bästa sömntips till oss på Underbara ADHD, antingen det direkt i kommentarsfältet eller i ett mejl till arbetsterapeuten@underbaraadhd.se.

Nästa inlägg av mig kommer handla mer om tyngdtäckena och varför de är bra. Och hur man får fatt i dem!

/Anna Lindskog
Leg. arbetsterapeut


Anna Lindskog är legitimerad arbetsterapeut, har mångårig erfarenhet av att jobba med arbetsterapeutiska insatser inom både allmän- och rättspsykiatri och driver sedan en tid tillbaka det egna företaget funkiLivet AB. På Underbara ADHD bidrar hon ideellt med allmänna tips, strategier och hjälpmedel som gör det möjligt för den enskilda individen att klara vardagliga aktiviteter som exempelvis att ta hand om sig själv, sköta sitt hushåll, delta i skola/arbetsliv samt att delta i fritids- och sociala aktiviteter. Läs mer om Anna på ”Arbetsterapeuten har ordet”.

Läs mer