Täby kommun gör det igen – vräker 5-barns familj vars mor dog i somras

Ibland undrar jag vad det är för kommun jag är uppväxt, fostrad och lever i. Inte nog med att de prompt säljer allt kommunalägt, hyresrätter och systematiskt segregerar invånarna allt mer utan nu vill de dessutom vräka en fembarnsfamilj (som bor i en hyresrätt i min hemort Gribbylund). Nu tänker nog många att familjen kanske har ekonomiska problem och Kronofogden efter sig, men icke då. Täby kommun vill vräka och kasta ut familjen (där äldsta dottern är 14 år) för att mamman, som stod på kontraktet, omkom i en tragisk trafikolycka för ett par månader sedan.

Det är rent ut sagt, och ursäkta språket, ett jävla skämt enligt min mening. Det är så omänskligt och oacceptabelt att hälften vore nog, jag skäms mer än någonsin över att vara Täby-bo!

Som jag ser det finns det i såna här fall inga regler, lagar eller omständigheter som kan sluta i (det här fallet) en vräkning, oavsett norm och/ eller ”standard procedure”. Nej, gör om och gör rätt oavsett vad som krävs Täby kommun. Ert anseende är redan raserat och ryggrad, medmänsklighet & sunt förnuft saknar ni uppenbarligen helt, så ta rymdfarkosten tillbaka till jorden och försök rädda den pyttelilla heder ni har kvar!

Till alla som tycker att det här är förfärligt och oacceptabelt vill jag uppmuntra att skriva under namninsamlingen och gå med i facebook-eventet som min syster med flera arbetar så intensivt med.

Här kan ni skriva under namninsamlingen

Här kan ni gå med i facebook-eventet


Bakgrund

För tre månader sen förlorade en familj på fem barn sin mamma i en trafikolycka. I och med mammans bortgång så sade Täby kommun upp hyreskontraktet som mamman stod på. Nu sparkar kommunen ut barnen från deras hem där de har bott så länge de kan minnas. Lägenheten är deras trygghet, deras barndomshem & en plats som påminner mycket om deras mamma.

Barnens pappa vill nu ta över hyreskontraktet så att barnen slipper lämna sitt hem. Men varken han eller barnen får ta över kontraktet, de nekas lägenheten av kommunen.

Den 15 september vräks barnen från lägenheten. De tvingas lämna sitt hem och flytta till sin pappa där han bor tillsammans med sina föräldrar och sin bror. De kommer i så fall att bli 13 personer i en liten 3:a.

Så här får det bara inte gå till. Vart försvann medmänskligheten?
Hjälp oss att stoppa vräkningen. Skriv under listan!

Här kan ni se familjen & läsa mer om deras situation:
http://www.svtplay.se/video/276022/5-9-19-15
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5259362
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5260617
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/oppositionen-i-taby-kommunen-maste-hjalpa-familjen

Läs mer