Underbara ADHD – en av fem nya Change Leaders!

 

Reach for Change_fem nya Change LeadersSkärmdump | http://reachforchange.org/sweden/

Nu på förmiddagen befann sig Underbara ADHD på biografen Rigoletto i Stockholm där Reach for Change presenterade sina fem nya Change Leaders för en förväntansfull publik och presskår.

Det är med stor glädje och efter mycket hemlighetsmakeri som vi kan meddela att Underbara ADHD är en utav dessa. Något som innebär att Underbara ADHD nu kan fortsätta växa, utvecklas och arbeta vidare mot att bli Sveriges enda, renodlade, ADHD-organisation.

Officiellt pressmeddelande från Reach for Change

Reach for Change investerar miljoner i fem idéer för barn

För fjärde året har Reach for Change valt ut Sveriges vassaste idéer för ett bättre samhälle för barn. Under de närmaste åren kommer flera miljoner kronor att investeras i att förverkliga och skala upp idéerna. Flera hundra personer har skickat in sina idéer, och idag presenterades fem vinnare på Rigoletto i Stockholm.

– Det håller på att växa fram en rörelse av smarta och modiga entreprenörer i Sverige som brinner för att göra världen bättre för barn. Sedan vi startade 2010 har vi sett otroliga exempel på vilken skillnad rätt person med rätt idé kan göra, och i år har vi haft ett starkare startfält än någonsin, säger Pär Wiktorsson, Europachef Reach for Change

Tidigare i höst gav sig stiftelsen Reach for Change ut i landet för att leta efter personer med banbrytande idéer kring hur livet kan bli bättre för barn. Parallellt har jakten även pågått i flera andra länder runtom i världen – Tchad, Ghana, Kazakstan, Rwanda och Tanzania. Efter ett omfattande urvalsarbete presenterades idag de svenska vinnarna.

Dessa får lönefinansiering i upp till tre år, tillgång till ett inkubatorprogram och stöd från några av näringslivets skarpaste hjärnor inom Kinnevik-gruppen. På så sätt kan de lägga all sin kraft och tid på att utveckla sin idé så att den kan nå och hjälpa så många barn som möjligt. De utvalda personerna kommer även att ingå i ett globalt nätverk av de barnrättshjältar som Reach for Change stöttar.

De som har valts ut:

Arkan Asaad
Right 2 Choose

En riksorganisation som utbildar inom tvångsäktenskap och mänskliga rättigheter, rätten att själva få välja sitt liv. 

Sanna Bergendahl
Föreningen Storasyster

En idé om att hjälpa barn som utsatts för sexuella övergrepp att våga berätta, anmäla och att hjälpinsatser sätts in tidigt.

Georgios Karpathakis
Underbara ADHD

Sveriges enda renodlade ADHD-organisation och plattform där diagnostiserade barn, anhöriga, skola, omsorg och sjukvård möts för att tillsammans uppnå positiv samhällsförändring.

Rosie Linder och Jesper Engström
eQidz
Med målet att förebygga mobbning, skapar eQidz världens första mobila EQ-spel för barn 3-6 år och deras föräldrar med syftet att genom humor och rollspel lära ut allt om vänskap, samarbete, känslor och empati.

Madeleine Opira
A Million Minds
A Million Minds är en tankesmedja som bidrar med idéer som på olika sätt möjliggör positiv förändring i miljonprogrammen.

Kontakt:
Ronnie Schmidt
PR & Communication Manager Reach for Change
ronnie.schmidt@reachforchange.org
0707-629700

Ytterligare information om Reach for Change och vad det innebär att vara en Change Leader hittar ni här.

Läs mer