Varför startades Underbara adhd?

Eftersom att Underbara adhd får allt fler läsare både på bloggen och i sociala medier tänkte jag återigen berätta varför Underbara adhd startades & varför jag delar samt föreläser om mina erfarenheter offentligt.

Underbara adhd – Att (över)leva med en adhd-diagnos

Bakgrunden till Underbara adhd återfinns i en uppväxt & 24 år utan fastställd diagnos, trots åtskilliga och kontinuerliga vårdkontakter. Resultatet av detta är att jag har upplevt och överlevt mer än vad många andra gör under en hel livstid, på 26 år. Min lycka, sorg, frustration, irritation, engagemang, inspiration, utmaningar & möjligheter delar jag öppet & ärligt på www.underbaraadhd.com.

Jag som driver och bloggar på Underbara adhd blev en del av Riksförbundet Attentions projekt jagharadhd.se i slutet av maj och har sedan dess engagerat mig stort i adhd-frågor. Tanken med jagharadhd.se var att visa unga vuxna, som nyligen diagnotiserats med ADHD, att livet inte tar slut där utan att diagnosen även kan föra med sig enorma möjligheter och en hel del positivt.

Anledningarna till mitt djupa och genuina engagemang, samt bakgrunden till Underbara adhd, är många. En del återfinns i det faktum att jag växte upp utan en fastställd diagnos trots åtskilliga och kontinuerlig kontakt med vården (fullständig lista). Det resulterade i att jag, under mina 26 år, har upplevt och överlevt mer än vad många gör under en livstid. På www.underbaraadhd.com delar jag öppet och ärligt med mig av mina erfarenheter, utmaningar, milstolpar och möjligheter. Jag belyser frågor som samhället glömmer bort eller ignorerar och försöker samtidigt engagera, uppmuntra samt stimulera en ökad debatt kring adhd-frågor för att visa diagnosens positiva & negativa sidor.

Genom detta hoppas jag inspirera, intressera, engagera och förbättra självkänslan hos personer i samma situation och/ eller de som nyligen fått diagnosen ADHD. Samtidigt hoppas jag kunna påverka, förändra och förbättra kunskapen och synen på ADHD i samhället.

Underbaraadhd.com vill dessutom:

  • Upplysa och informera om Riksförbundet Attention samt projektet jagharadhd.se
  • Engagera, diskutera och öka kunskapen om ADHD bland människor samt vilka utmaningar och möjligheter en diagnos kan innebära
  • Erbjuda konsultation, föreläsningar, seminarium och coachning i ADHD-frågor på skolor, företag, organisationer, privat etc.
  • Utifrån egna erfarenheter informera om de utmaningar & hinder som kollegor, klasskamrater och medmänniskor med en diagnos kan stå inför samt hur dessa kan undvikas/ underlättas.
  • Påverka, förändra och utveckla den negativa syn, okunskap, oförståelse och användandet av adhd som ett verb bland människor.

Underbara adhd har F-skattsedel och är även registrerat på Frilans Finans.

Följ Underbara adhd på Mynewsdesk

 

Läs mer