Föreläsningar

Att (över)leva med ADHD

I den här inspirerande föreläsningen delar vår grundare Georgios Karpathakis Jaenson med sig av egna erfarenheter och upplevelser som tar med publiken på en känslomässig berg- och dalbana.

En berättelse om ett liv och en skolgång som fullständigt havererar, alkohol- och narkotikamissbruk, självmordsförsök, åtskilliga polisanmälningar, en fängelsedom, familjens enorma betydelse och hur livet vände när han, 25 år gammal, diagnostiserades med adhd. Hur den brokiga resan till slut resulterade i en universitetsexamen, anställning på en av landets främsta PR-byråer och som föreläsare, prisad social entreprenör, grundare av Underbara ADHD, en av årets Sommarvärdar i Sveriges Radio P1 2015, författare av boken tillika bästsäljaren Underbara ADHD – den svåra superkraften samt initiativtagare till av ADHD-lådan.

Föreläsningen innehåller även en kort vetenskaplig introduktion till samlingsnamnet neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (npf) i allmänhet, och adhd i synnerhet. Dessutom delar Georgios med sig av olika beprövade metoder kring bemötande och förhållningssätt för alla som lever nära adhd – t ex anhöriga, lärare, vänner, kollegor och arbetsgivare. Han tipsar också om en rad olika strategier som han själv använder för att försöka få vardagen att gå ihop.

Önskar du boka denna föreläsning? Kontakta oss via ”Messenger-ikonen” i det nedre vänstra hörnet, på +46 (0) 739 332 012 eller genom att klicka här:

Skicka bokningsförfrågan!

Publikröster

Din medverkan fick följande omdöme: 5,4. Detta på en skala där 6 = Utmärkt, 5 = Mycket bra, 4 = Bra, 3 = godkänt, 2 = mindre bra och 1 = dåligt. Publikens betyg efter genomförd föreläsning på konferensen Socionomdagarna 2022 i Stockholm.

Alla tyckte att föreläsningen var toppen! Och samtliga ville delta i utlottningen av böckerna. SCA Massa AB 

Georgios digitala föreläsning ”Att (över)leva med ADHD” blev en riktigt succé med över 1800 deltagare. I sin föreläsning blandar han glädje och allvar, forskning och egna erfarenheter på ett inspirerande sätt. Många som hörde honom kände igen sig i hans berättelse och andra berättade att de fick med sig en helt ny förståelse av diagnosen. Jag rekommenderar varmt både Georgios och hans föreläsning. Hanna Ciszuk-Hägerman, äldre och förebyggande stöd, Lidingö stad

Tack Georgios, för att du är en förebild och ett hopp för barn, ungdomar med NPF och deras föräldrar och anhöriga. Genom din föreläsning förmedlade du värdefull kunskap på ett sätt som går direkt in i ”hjärna och hjärta”. Jag är mycket glad att du föreläste i Anhörigstödets verksamhet och hoppas att fler får möjlighet att lyssna till dig, både personer med NPF, deras anhöriga och personalgrupper. Sanna Öhman, anhörigkonsulent i Täby kommun

Succé! Rekordstort deltagarantal. Jojje föreläste engagerat och berörande, samtidigt som han fick oss att skratta. Han borde föreläsa på skolor, för politiker, arbetsplatser m.fl. för att öka kunskap och förståelse och ingjuta hopp. Anette Kruse, Säter, Dalarnas nätverk för psykisk hälsa

Alla var mycket nöjda! Det finns vana för personalen att arbeta med barn och ungdomar med olika diagnoser. Mycket viktigt att få det ur en människas synvinkel som har diagnos och som bestämt sig för att leva med den på ett bra sätt. Jag kan varmt rekommendera Jojjes föreläsningar. Birgitta Olsson, Täby kommun

Jojje beskriver på ett tydligt, roligt och charmigt sätt vad det innebär att leva med ADHD. Tack vare Jojje så förstår jag mycket bättre vad det innebär att leva med ADHD. Sist men inte minst så tänkte jag på en annan sak; att lyssna på Jojje är som att se ett stort rockband innan de har slagit igenom. Tommy Nederman, HR-chef, Myrorna

En kväll som berörde på många sätt och vis. Jojje berättar med inlevelse och humor om sitt liv med många prövningar men som idag efter att han vid 25-års ålder fått sin ADHD diagnos har vänt detta till något positivt. Sluta aldrig med att brinna för det du gör Jojje, så många människor som behöver ta lärdom av din erfarenhet och dina strategier.
Lisa Östberg, Anhörigsamordnare, Hudiksvalls kommun

Tack så mycket för din fantastiska föreläsning igår! Jag uppskattade hur du blandar humör, fakta och personliga berättelser. Åhörare, öppen föreläsning i Linköping maj 2019

Ville bara skriva och tacka för föreläsningen igår, jag känner att jag fick fler verktyg i min låda! Jag jobbar som resurspedagog på ett gymnasium och har bland annat en elev med vissa likheter i hur du beskrev ditt tidigare liv. Det finns hopp, och nu har jag ännu lite mer att ge i form av strategier, tips och möjlighetstänk. Tusen tack!


Metoder & strategier för att undervisa elever med ADHD

Vad och vilka situationer i skolan är extra utmanande för elever med ADHD? Och hur kan du som lärare/pedagog anpassa ditt bemötande, undervisningen och den fysiska miljön på ett sätt som gör att alla elever får förutsättningar och möjlighet att nå kunskapsmålen? Men som även underlättar för elever med ADHD att bättre hantera och minimera några av många utmaningar som de dagligen möter i skolan.

I den här föreläsningen ges en kort vetenskaplig introduktion till den neuropsykiatriska funktionsnedsättningen ADHD, dess bakomliggande orsaker och kärnsymtom. Och tips på en rad olika beprövade metoder (kring bemötande, undervisning och relationer) samt användbara strategier och hjälpmedel.

Önskar du boka denna föreläsning? Kontakta oss via ”Messenger-ikonen” i det nedre vänstra hörnet, på +46 (0) 739 332 012 eller genom att klicka här:

Skicka bokningsförfrågan!

Publikröster
Georgios närvaro och känsla skapar en förståelse jag aldrig tidigare haft för ADHD. Och ändå har jag suttit på otaliga föreläsningar kring diagnosen. Jag är uppfylld! Helt enkelt grymt! Pontus Lundberg, lärare på Byängsskolan i Täby

En lärorik dag. Mycket som vi kan använda oss av i vardagen. Lärare, Herrljunga kommun

Vi tyckte att det var fantastiskt trevligt och givande. Så oerhört mycket matnyttigt serverat på ett positivt och inspirerande sätt. Leksands Folkhögskola


Föreläsningar med Mrs Hyper

Bemötande – livsviktigt för alla relationer
I den här föreläsningen ligger fokus på bemötande. Jessica Stigsdotter Axberg delar med sig av egna erfarenheter och berättar om vad hon har lärt sig kring bemötande mellan BUP, fritid, skola, barn och föräldrar genom åren. Jessica hävdar att ”det finns massor av strategier” och de delar hon generöst med sig av. Läs mer om och boka föreläsningen här!


Flickor har också ADHD – det ser bara lite annorlunda ut
Jessica Stigsdotter Axbergs dotter fick diagnosen adhd när hon var tio år. I den här föreläsningen berättar Jessica med stort engagemang om hur hon och sambon tidigt misstänkte att dottern hade adhd och ville ha en utredning – något som skulle dröja flera år. Hon berättar även om hur man kan upptäcka och känna igen adhd hos flickor, och vilka strategier som fungerar för hennes dotter och familj. Läs mer om och boka föreläsningen här!


Vi har Axberger – diagnoser och strategier för familjer som lever med NPF
Inspirerande föreläsning där Jessica Stigsdotter Axberg ger publiken massor med tips och idéer på hur man kan hantera vardagen – däribland frukost, kläder, komma iväg, skola, arbete, omgivning, läxor, mat, städning, sömn och mycket mer – i en familj där en/flera lever med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). Läs mer om och boka föreläsningen här!