Kontrasternas diagnos

pablo-picassoPABLO PICASSO, källa: en.unifrance.org

Hamnade plötsligt i någon slags onsdags-reflektions-mood och började fundera kring den allmänna synen på ADHD. Vad var det egentligen som utlöste mitt engagemang och jävlar anamma till att förändra synen på och kunskapen kring diagnosen?

Allting är inte svart eller vitt. Alla människor med ADHD är inte jobbiga, okoncentrerade och dumma i huvudet utan är oftast intelligenta & drivna människor som ständigt vill framåt. Håller du inte med? Din förlust.

ADHD – kontrasternas diagnos som ena dagen är en gudagåva för att dagen därpå vara en ofattbar & plågsam förbannelse. Många svenskar känner idag till ADHD men ytterst få känner till dess innebörd. Fördomarna är många och djupt rotade vilket förmodligen beror på att den allmänna kunskapen om diagnosen är relativt låg.

Kontrasternas diagnos. Det behöver ju nödvändigtvis inte betyda att diagnosen är himmel eller helvete och helt okontrollerbar. Det är den inte även om det ibland känns som att den allmänna uppfattningen är precis så. När man lever med diagnosen övar man sig alltid på att försöka se bortom den första uppfattningen, att allting inte bara är svart eller vitt.

Det borde även gälla den allmänna synen på ADHD som bevisligen är och kan vara en otrolig tillgång, med rätt förutsättningar förstås…

Läs mer