Psykolog förstärker Underbara ADHD

958279_10152267339848535_1205177743_oHej Anders,

och varmt välkommen till Underbara ADHD. Hur känns det?

– Det känns roligt och inspirerande att få möjligheten att jobba med Underbara ADHD eftersom visionen ”Ett svenskt samhälle där kunskapen om ADHD är världsledande och där varje adhd-diagnostiserat barn känner sig accepterad, inkluderad, värdefull och får förutsättningarna att uppnå sin fulla potential.” ligger helt i linje med det som är min drivkraft i mitt arbete som psykolog.

Du är verksam som psykolog och har mångårig erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar, hur kommer det sig att du nu engagerar dig ideellt på Underbara ADHD?

– Jag tycker det är viktigt att ställa sin kunskap och kompetens till förfogande varhelst man kan. I ADHD-frågan tycker jag också att det är viktigt att balansera bilden av ADHD som ett problem och hjälpa till att lyfta fram hur man även kan lära sig se fördelarna med de egenskaper man har som förknippas med diagnosen. Det är detta perspektiv som jag föll för hos Underbara ADHD, därför känns det naturligt att engagera sig här.

Vad kommer du kunna erbjuda våra följare?

– Både kunskaper och egna erfarenheter inom de flesta områden som handlar om utredning, diagnos, anpassningar, rättigheter, att leva med ADHD etc.

Ytterligare information om Anders finner ni under kategorin ”Våra experter” i menyraden ovan. Har du frågor kring neuropsykiatriska utredningar, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller andra funderingar relaterade till ämnet, mejla Anders på fragapsykologen@underbaraadhd.se.

Läs mer