Sundare Barn behöver din hjälp!

sundare-barn-main


Efter önskemål
ska Sundare Barn nu intervjua Elisabet Bergenmar Ivarsson, psykolog på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, om hur man hjälper barn och ungdomar med någon form av NPF att motverka eller behandla övervikt och fetma. Därför behöver de nu hjälp att få in så många bra frågor som möjligt till intervjun!

Exempel på frågor kan vara:
Varför får mitt barn med fetma ingen sämre aptit av medicinen när detta är en känd biverkning?
Hur kan jag prata med mitt barn om impulskontroll och godis?
Hur hanterar jag mitt barns fokus på mat och måltider?
Vilka fysiska aktiviteter kan jag försöka motivera mitt barn till?

Mejla gärna dina frågor direkt till Malin Agn på malin.agn@sundarebarn.se


Sundare Barn är ett föräldrainitiativ som arbetar för en mer hälsosam livsstil hos barn och ungdom genom att motverka övervikt och fetma. Sundare Barn arrangerar bl.a rikstäckande seminarier där representanter från vårdens överviktsmottagningar föreläser för föräldrar och personal.

Läs mer