Det här händer på Underbara adhd innan semestern

En del har redan gått på semester medan jag och många andra fortfarande har ett par veckors slit kvar. Innan jag checkar ut & åker direkt från kontoret till Arlanda, och sätter mig på flyget till pappa på Rhodos, den 13 juli återstår några punkter på ”att göra listan”:

– Definiera och konkretisera Underbara adhd’s utbud och tjänster

– informera media om Riksförbundet Attentions närvaro i Almedalen samt upplysa om Underbara adhd

– genomföra ytterligare en (ev två) intervju/er i media

– (förhoppningsvis) teckna ett antal samarbets- och partneravtal

– (förhoppningsvis) motta fler föreläsningsfrågningar och bokningar

Dessutom ska jag börja skissa på layout och innehåll för hemsidan (webhotellet) som bloggen kommer ligga under i framtiden.

Anledningen till att jag inte migrerar med en gång beror på att wordpress inte tillåter en flytt av domäner som är yngre än 60 dagar. Jag återkommer självklart med ytterligare information i frågan.

Ta hand om er så länge!

Är ni intresserad av Underbara adhd’s tjänster och utbud? Eller vill ni sponsra/ diskutera övriga samarbetsformer? Kontakta gärna underbaraadhd@hotmail.se eller ring +46739332012 för ytterligare information och kostnadsförslag.

Läs mer

Fick ett brev som gjorde mig livrädd…

Det var från Patientförsäkringen LÖF där det stod att de har mottagit och registrerat min skadeanmälan. Min första reaktion när jag såg brevet var oro.. Oro över att ytterligare en instans skulle ignorera mig (och tusentals därtill) och de rättigheter jag som svensk medborgare har. Ska jag vara helt ärlig förväntade jag mig faktiskt ett svar i form av ”inget kan fel kan styrkas & därför läggs anmälan ned och bla bla bla” eftersom att det är så jag mottagits i 20 år.

Återigen vill jag inte att någon tolkar det här som självömkan för det är inte vad jag vill åstadkomma. Det är snarare som så att jag inser och blir alltmer medveten om hur mycket jag, min familj och mina vänner har gått igenom. Jag inser även hur oacceptabelt det är att man i Sverige ska behöva växa upp och bli dumförklarad, ignorerad och stämplad som bråkunge (trots kontinuerlig kontakt med ”experter” inom området) av de man sökt och egentligen ska få hjälp hos…

Det är också en förklaring till att jag blev så glad över något så litet som meningen: ”Vi har fått skadeanmälan och registrerat den.”

Nu är jag iofs realist och mycket medveten om att den här processen förmodligen kommer bli väldigt lång. Men jag är bara glad och tacksam för att någon gör något och inte fortsätter att blunda…

20120612-000047.jpg

Läs mer

När ”vänner” ifrågasätter mig & min diagnos

Vet inte riktigt vart jag ska börja men det händer till och från att ”vänner”, bekanta och helt okända människor ifrågasätter min diagnos. För mig är det aldrig ok för någon utomstående att bedöma huruvida en människas adhd-diagnos är rätt eller fel. Jag har faktiskt ingen förståelse eller respekt för de som tror sig veta bättre än en utredning gjord av specialiserade psykologer i omkring 100 timmar.

En adhd-utredning är så grundlig och personlig att ni alla skulle förbluffas om ni ens gjorde hälften! Och nej, det går inte att ”fejka” sig till en diagnos, inte enligt min mening iaf.

Hur som helst, tillbaka till de som tror sig ha rätt att ifrågasätta min diagnos. När man har växt upp frustrerad över att ingen förstår en, ifrågasatt och som en ständig hackkyckling var det otroligt skönt för mig att få veta varför vissa saker händer. Som jag sagt så många gånger förut: inte få nåt att skylla på utan att få en FÖRKLARING till att vissa saker händer..

Att då få höra på omvägar att så kallade vänner ifrågasätter både min personlighet, mina erfarenheter och min diagnos känns både som en förolämpning och otroligt ledsamt. Jag är trött på att bli ifrågasatt, nonchalerad, ignorerad och oförstådd. Det är även en av mina stora drivkrafter med den här bloggen: att förändra allmänhetens okunskap och ignorans gentemot adhd så att det respektlösa ifrågasättandet försvinner.

Nu kanske det låter som att jag låter mig nedslås men så är inte fallet! Tvärtom så blir jag triggad och ännu mer övertygad om att mitt engagemang är rätt..

Läs mer

Metropol med Sanna Bråding

Georgios, Joanna och Georg kom till studion och pratade om ADHD. Foto: Sveriges Radio

”Idag pratar vi om det problematiska med att inte passa in i normen i samhället. Georg Herlitz har gjort en film där han lyfter fram hur det är att leva med ADHD. Idag är han i studion tillsammans med Joanna Patti Högberg och Georgios Karpatakis som medverkar i filmen för att snacka om det här.”

Läs mer

Betsson släpper EM-tidning

Inför Fotbolls-EM i Polen/ Ukraina släpper Betsson nu sin första kundtidning. ”Bet!” kommer att vara fylld med statistik, information, tips och råd. Bland dem som ger tips till läsarna finns bland andra fotbollsexperten Ola Andersson.

Besök Betsson här

Läs mer

Fantastisk feedback på Underbara-adhd

Hela tiden, varje dag möts jag/ bloggen och projektet jagharadhd.se samt det arbetet vi så gärna gör av uppmuntrande ord och/ eller positiva kommentarer. Det är såklart både roligt och lite chockerande för när jag startade det här projektet var jag inte alls säker på hur det skulle mottas i min omgivning. Nu verkar det däremot som att de flesta stöttar både mig och Attention vilket känns otroligt inspirerande.

Här kommer en del feedback jag fått den senaste veckan:

”Shiit vad ja diggar din blogg!!! Bra jobbat!! Verkligen, bra jobbat med ALLT!! Du är fruktansvärt duktig på att skriva i mitt tycke!!! Å måste säga att ja hade verkligen ingen aning!! Har läst din blogg varje dag sen ja såg den på facebbok! Hoppas de gick bra på nyhetsmorgon!!!” Kvinna 26 år

”Hej Jojje!
Fan vad grym du är fortsätt kämpa!Du gör ett kanon jobb säg till om jag kan göra något!” Man 29 år

”Halloj Jojje! Vi såg dig i morse på TV – jag blev alldeles tårögd! Du var så cool och klok! Var stolt över dig själv, du var superbra! Massor med kramar” Kvinna 50+

”Såg precis klippet från svt sen filmen! gryyymt!” Kvinna 23 år

”Riktigt bra intervju, kunde inte ha gjort det bättre själv!. Det känns skönt att se att nån tar tag i den här frågan och argumenterar för att ADHD inte behöver vara något negativ och framför allt man inte är ensam! Jag är stolt över dig Jojje!, sköt om dig!. Kram” Man 19 år

”Du var svinbra!” Producent, 30 år

Tack själva, återigen är det ni och era fina ord som gör allt så jäkla värt det!

Må bäst och ta hand om varann!

 

Läs mer

Läkarbesök hos Aleris specialistvård

Hade hellre varit på jobbet än hos Aleris specialistvård en måndagsmorgon som denna. Nu när man har hamnat här av olika anledningar är det väl bara bita i det sura äpplet och göra som doktorn säger. Det skall väl förhoppningsvis gynna mig och min body i framtiden! 🙂

Fridens liljor

Läs mer

Rättsprocess mot landstinget & Täby kommun inledd

Som jag skrivit lite kort om tidigare driver jag en process vid sidan om mitt dagliga jobb och arbetet med den här bloggen samt jagharadhd.se.

Eftersom att jag fick min diagnos först som 25-åring trots kontinuerlig kontakt med bland annat kuratorer, psykologer och socialtjänst i Täby kommun under min uppväxt har jag i veckan skickat in en ersättningsansökan om fem sidor till Patientförsäkringen LÖF. Anledningarna är många men främst för att jag vill ha upprättelse och en offentlig ursäkt från Täby kommun för att de försummat mig under min uppväxt, för att de har placerat mig i ett fack, för att de har åsamkat mig stor psykiska och fysisk ohälsa genom att inte ha begärt en adhd-utredning tidigare. Det är med andra ord inte tal om någon personlig vendetta utan enligt mig ett sätt att erkänna sitt misstag, lära sig av det och aldrig mer göra om det för ser jag tillbaka på vad som varit förtjänar ingen att gå igenom det jag gjort en gång till.

Nu tänker säkert en del att det är mitt eget fel och att jag borde tagit tag i detta tidigare. En del av er tänker säkert den så ointelligenta tanken att min familj borde ha reagerat tidigare, gör inte det är ni snälla! Vi har reagerat tidigare, vi har gjort allt vi kunnat, vi har sökt all den hjälp som funnits och vi har med öppna armar mottagit all den hjälp och alla de tips som erbjudits. Summa summarum är det landstinget, kommunen och de enskilda instanserna i Täby kommun som felat.

De jag nämner och kräver en ursäkt från i min inskickade ersättningsansökan är:

 • Resursteamet i Täby
  – Utredning och samtalsterapi där även familj, skola och ”experter” närvarade.
 • Gribby Gård i Täby
  – skolpsykolog
  – kurator
  – vice rektor
  – rektor
 • Bergtorpsskolan i Täby
  – skolpsykolog
  – kurator
  – vice rektor
  – rektor
 • Tibble Gymnasium
  – skolpsykolog
  – kurator
  – vice rektor
  – rektor
 • Barn- och ungdomspsykiatrisk (Bup) mottagning Täby
  – veckor av utredning – kuratorer & psykologer
 • NoA på Danderyds sjukhus
 • Origomottagningen i Täby
  – Flertalet besök, samtalsterapi om vardagen samt ohälsosam levnadssituation
 • Socialtjänsten i Täby kommun
  – Flertalet besök med tjänstemän och övrig personal under tonåren.

Jag kräver ursäkt, upprättelse och ersättning för:
– Kostnader och utlägg
– Sveda och värk
– Försenad eller felaktig diagnos
– Inkomstförlust
– Framtida inkomstförlust
– Orsakad skada

Räknar med att den här processen blir både tuff och kommer dra ut på tiden. Däremot är jag envis som få och kommer driva detta så långt det bara går, kommer även uppdatera bloggen löpande kring mitt ärende. En annan anledning till att jag har ork och energi att starta och driva en så här pass stor process är för att visa på de fel som begåtts så att de inte drabbar någon annan igen. Oavsett diagnos är och skall alla ha lika rätt i samhället!

Trevlig kväll!

Läs mer