Utan medicinen tar suget aldrig slut

Jag äter ju medicin i form av concerta (kapslar 54 mg, morgon & lunch) kontinuerligt samt snabbverkande ritalintabletter där emellan samt på eftermiddagarna. På helgerna brukar jag i ärlighetens namn slarva lite och märker en otrolig skillnad direkt.

Dels har jag det där ständiga suget och hungern efter mer mat, mer godis, mer läsk, mer kaffe osv, som medicinen annars dämpar rätt bra.

Idag vaknade jag och tog inte concertan direkt. Jag var otroligt sugen på pizza varpå jag beställde det, en lasagne, en sallad och två läsk. En timme senare hade jag klämt i mig allt trots att jag var mätt efter 3/4 av pizzan.

Det jag vill komma fram till är att jag medicinen verkligen gör skillnad på såna här ”små/ average” händelser. Hade jag tagit medicinen direkt när jag vakna hade jag aldrig ätit allt ovan, kan låta osannolikt men det är sant!

Trevlig kväll

Läs mer