Vad är problemet?

Foto: grodananna.blogspot.co.uk

Som jag skrivit tidigare är medierna väldigt duktiga på att rapportera kring den ’kraftiga’ ökningen av adhd-diagnoser runt om i landet. Till en början tyckte jag att rapporteringen var bra och nyttig då jag som många vet tror att en ökad diskussion om diagnosens för- och nackdelar är nödvändigt för utvecklingen.

Men nu har jag kommit till en punkt där jag läser artiklar, reportage och tittar på tv-inslag gällandes adhd och blir irriterad. Jag är trött på att så många landsting och kommuner inte har resurser för att erbjuda en skälig vård och hjälp till de människor som har en NPF-diagnos. Jag är trött på en medierapportering som i slutändan riskerar att skuldbelägga oss med ADHD då det är vårt ’fel’ att ökningen är så stor och att landstingen inte har tillräckliga resurser.

Jag är trött på att artiklar, reportage och tv-inslag är tomma på åtgärder och lösningar. Det är upp till de folkvalda politikerna och människor på bestämmandepositioner att lösa denna ökningen och se till att resurserna finns runt om i landet.

Vad är problemet?

Läs mer